Játéksarok – játékos fejlesztés

Sok olyan egyszerű játék létezik, amellyel a feldolgozási sebességet, a vizuális feldolgozást, a figyelmet, a szem-kéz koordinációt fejleszteni lehet. Ma a gyermekek és fiatalok több telefonos játékot és internetes alkalmazást is előszeretettel használnak, melyek sajnos sok esetben az előnyök mellett sok hátrányt, akár veszélyt is tartogathatnak.

Ez a játéksarok három online fejlesztő játékot tartalmaz, két nagyon egyszerűt és egy bonyolultabbat.

1. Szókereső

A szókereső egy egyszerűnek tűnő, mégis nagy figyelmet igénylő játék. A figyelem mellett ebben a játékban nagy szükség van a gyors vizuális felismerésre, illetve a megfelelő periférikus látásra is.

Feladat:

A betűrács fölötti szavakat kell megtalálni a betűrácsban!

Ha megtalálsz egy szót a szemeddel, kattints az első, majd az utolsó betűjére, hogy megjelöld az egész szót.

Fontos! A szavak függőlegesen, vízszintesen, átlósan és minden irányban visszafele is megjelenhetnek!


Select Level:
{{ currentLevel.width }}x{{ currentLevel.height }}
{{cell.letter}}

2. Dinós játék

A dinós játék egy nagyon egyszerű játék, amiben a dinó az idő előrehaladtával egyre gyorsabban halad. Haladása közben akadályokkal, de akár veszélyes ragadozó madarakkal is találkozhat, amiket ugrással (PC-n felfele nyíl, telefonon és tableten a képernyőt megérintve), vagy guggolással (PC-n lefele nyíl) lehet leküzdeni.

Ez a játék a szem-kéz koordinációt és a megfelelő időzítést fejleszti.

3. SET kártyajáték

A SET kártyajáték a játékboltokban is megvásárolható, de online is ingyenesen játszható.

Amellett, hogy szórakoztató, akár családi körben, vagy barátokkal is játszhatjuk, vizuális feldolgozást, feldolgozási sebességet, figyelmet és logikai gondolkodást fejlesztő játék.

A játék célja a kombinációs lehetőségek minél gyorsabb felismerése a felcsapott lapokban. Minden lap négy tulajdonsággal bír: szín (zöld, piros, lila), forma (hullám, ovális, rombusz), szám (1-2-3), minta (üres, tömör, csíkozott). A játékosoknak olyan kombinációkat (SET-eket) kell keresniük, melyek három lapból állnak, ahol a négy tulajdonság külön-külön mind megegyezik, vagy éppen eltér.

Az alábbi linken kipróbálható a játék online verziója. Az oldal angol nyelvű!

A játékszabály angol nyelven elérhető ITT.

Az online SET kártyajáték elérhető ITT.

Jó szórakozást kívánunk!


Amennyiben komplex képességfejlesztésre van gyermekének, akár Önnek vagy szeretteinek szüksége, és szeretné azt izgalmas, játékos formában végezni, érdeklődjön kognitív fejlesztő programunk iránt elérhetőségeink egyikén!

Ha Ön vagy hozzátartozója kognitív képességeinek aktuális állapota érdekli, jelentkezzen kognitív állapotmérésére elérhetőségeinken, vagy írjon nekünk itt.